vrijdag 17 juli 2009

Regeltjes

Vanmorgen een lange briefing. Saai maar toch wel belangrijk. Regeltjes, regeltjes en nog meer regeltjes. En dan nog een aantal wijzigingen van die regeltjes...
Een belangrijke verandering is bijvoorbeeld dat het 2e keerpunt, de Watzmann in Duitsland, nu een 6 km radius heeft, in plaats van een 1 km radius. Dat betekend in de praktijk dat je niet meer tot vlak bij de top hoeft te lopen of vliegen, dat maakt het leven wat makkelijker. Heeft iets te maken met het feit dat deze berg in het Naturschutzpark Bechtesgaden ligt. Er waren bezwaren tegen 30 malloten die de Watzmann op gaan rennen en zich dan met hun schermpjes er weer vanaf storten.

Airspace gedoe is ook een punt dat veel tijd en aandacht vraagt. In de vorige editie van de X-Alps hebben een paar deelnemers een timepenalty gekregen omdat ze in verboden luchtruim hebben gevlogen. Dit jaar wordt je keihard gediskwalificeerd als je dat doet.
Dus...goed voorbereiden en oppassen!

's Middag zijn we nog maar even gaan vliegen in de buurt van de Watzmann.
Gestart bij Bechtesgaden, vanaf de Jenner.

En ondertussen is Red Bull Nederland de mediamolen aan het aanslingeren. We zijn gisteren en vandaag al een aantal keren gebeld door journalisten die het allemaal reuze interessant vinden. Er staat een aardig stukje op nu.nl, Spits gaat ons volgen, en Ronny is vrijdagochtend om 7.15 uur live te horen op radio Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten