zondag 21 juni 2009

PWC Annecy - klaar.

Er is niet meer gevlogen in Annecy, dus het blijft bij 3 geldige taken.
Vrijdag was het te bewolkt en te nat, gisteren (zaterdag) leek 's morgens nog hoopvol, maar de wind bleek toch te hard en de omstandigheden te turbulent.
Stefan Wyss en Elisa Houdry zijn de winnaars. Voor meer info kijk maar op de site van de PWC. Daar vind je trouwens ook nog wat leuke filmpjes van de Belg Philippe Broers.

Ronny is blij met zijn nieuwe vleugel. Voelt goed, en hij kan er goed mee meekomen in de PWC. Alleen als het echt hard gaat komt ie iets te kort. Da's ook heel logisch, hij vliegt nu een XS met bijbehorend lichte meisjes startgewicht. Met de PWC wordt er natuurlijk vreselijk hard gevlogen, dus dan heb je daar behoorlijk nadeel van. Met de X-Alps is dat wel ietsje minder erg, al is het ook met 'gewoon' overland vliegen fijn om groot en zwaar te zijn. Maar ja, hij is nou eenmaal niet dikker dan ie is...

Hij vloog trouwens de wedstrijd nog met zijn ouwe Impress harnas.
Het harnas dat hij met de X-Alps gaat vliegen is een Urs Lotscher / SOL dingetje, 1,6 kg compleet! Hij heeft er, samen met Rip'air, nog flink aan gesleuteld afgelopen week. We waren er niet helemaal van overtuigd dat het harnasje niet zou exploderen als je er een harde bel mee in vliegt, of als je een keer een stukje naar beneden spiraalt. Dus heeft Ronny er wat versterkingen in laten naaien.
En een lichte, afneembare beenzak erbij (afneembaar zodat je 'm alleen hoeft te dragen als je de berg op loopt om te gaan vliegen).
Verder nog wat geknutseld aan het speedsysteem, da's nu ook beter.

Dus al met al was het wel een nuttige week.
Komende week is de planning om nog wat te gaan lopen en vliegen in de Franse Alpen, en natuurlijk de route verkennen. Waarschijnlijk gaat Ronny met een paar mede X-Alps vliegers op pad (Thomas de Dorlodot, Ramon Morillas? Misschien nog Toma Coconea, die vloog ook mee in de PWC en zwerft daar nu misschien ook nog wel ergens rond).
Hopelijk valt het weer een beetje mee. Het is op dit moment niet best in de Alpen, en voor de komende dagen ziet het er ook niet super uit...

2 opmerkingen:

  1. Hai,

    Ik snap er geen pepernoot van.
    Ik heb op zaterdag 4 juli ook nog een taak van de PWC zien vliegen in Annecy.
    Wie kan mij dit uitleggen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ger!
    Dan zal ik het wel mis hebben...ik was er zelf niet bij. Sorry.
    Groeten Hugo

    BeantwoordenVerwijderen